La province de Namur, au coeur de votre quotidien
CONTACT             FR I NL


Wandeltocht op de Sint-Jacobsroute

28 & 29 september / 46 km (2 dagen) / 3e editie

Voor het derde opeenvolgende jaar nodigt de Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen je uit om deel te nemen aan haar Wandeltocht op de Sint-Jacobsroute: een tweedaagse wandeltocht te midden van de natuur via de Europese cultuurroute naar Santiago de Compostella, met overnachting in een chalet, in een tipi of in je eigen tent !

We nemen je mee op een buitengewoon pad…

 

Dag 1
18,5 km
(ongeveer 5 uren wandelen)


Afspraak in Beauraing (eetzaal van het Institut Notre-Dame du Sacré-Cœur, Rue de Rochefort 92), een internationaal bedevaartsoord, voor de start van de nieuwe editie van de Wandeltocht op de Sint-Jacobsroute. Je ontvangt er je lunchpakket voor zaterdag.

Om te beginnen ga je door het dorp, langs het gebied van de heiligdommen en langs de ruïnes van het kasteel van Beauraing. Dan begint het avontuur via landelijke wegen en uitgestrekte bossen. Bewonder de schitterende panorama's van de Famenne en de uitlopers van de Condroz.

Klim het dal van het stroompje de Hileau uit, laad je batterijen op in de schaduw van een boom en smul van je picknick in de buurt van het dorp Sevry. Door het staatsbos stap je vervolgens naar de vallei van de Houille en dan verder in de richting van Vencimont.

De eerste etappe is voltooid, profiteer van de ontspanning tijdens de avond en de nacht.

De avond
VVV Vencimont
in chalet of tipi


Je brengt de nacht door in het beboste, 22 hectare grote vakantiepark van Vencimont. Naargelang je voorkeur slaap je in een chalet of in een tipi (4 tot 6 personen), tenzij je je eigen kampeermateriaal gebruikt.

Het avondmaal verloopt in een feestelijke sfeer van het aperitief tot het dessert.

Na een herstellende nacht ga je weer op weg voor de tweede dag!

 

Dag 2
28 km
(ongeveer 8 uren wandelen)


of 24,5 km, met een mogelijke variante tussen Louette-Saint-Pierre en Orchimont.
Na een ruim ontbijt vertrek je in de richting van Gedinne via de GR 126 en de vallei van de Houille. Meerdere interessante plaatsen liggen langs het parcours, waaronder het museum van Gedinne (Maison Languillier). Daar nodigen de gemeente en het Office du Tourisme je uit voor een ontspannende pauze alvorens je weer op pad gaat tot aan een smulhalte met streekproducten aangeboden door het Syndicat d’Initiative van Gedinne in Louette-Saint-Pierre.

Kies vervolgens uit twee mogelijkheden. Enerzijds kun je doorgaan op de Sint-Jacobsroute langs de Franse grens (28 km). Of je kiest voor een korter traject (24,5 km) door de dorpskernen van Louette-Saint-Pierre en Houdremont. De twee komen later samen aan het vroegere buurtstation van Orchimont om na enkele kilometers aan de Chapelle du Flâchis een lange afdaling naar Membre-sur-Semois en de Saint-Fiacre kerk te maken. Geniet van een laatste proeverij voor je met de bus naar Beauraing terugreist.

In het kort: de 2 dagen

 

 


Dag 1 Avond/nacht Dag 2
Start Onthaal van 09:00 tot 10:30 in Beauraing (Institut Notre-Dame du Sacré-Cœur). Uitdeling van de lunchpakketten. Plaats: Vakantiedorp van Vencimont Van 08:00 tot 10:00 (GR126) vanaf het Vakantiedorp van Vencimont
Doorkruiste plaatsen Beauraing, Sevry, Vallei van de Houille, Vencimont   Vencimont, Vallei van de Houille, Gedinne, Louette-Saint-Pierre, (Houdremont), Orchimont, Membre-sur-Semois

Bezienswaardigheden

Beauraing: heiligdom, kasteel van Beauraing, stèle ter ere van een vliegtuig van de R.A.F. neergeschoten in 1943, panorama op de Famenne en de uitlopers van Confroz ; Sevry: staatsbos ; Vencimont: smederij met vakwerk (Office du Tourisme)
Vencimont: de Molen van Soirmont, Refuge La Chambre du Curé, de "rots met de hondenkop"; Gedinne: Maison Languiller (Office du Tourisme en museum), de kerk (Église Notre Dame de La Nativité); Louette-Saint-Pierre: brouwerij Invictus, La Chiquetterie; Nafraiture: Barrière de Mointerne , de kerk (Église Sainte Anne) en het drieluik van de symbolistische schilder Léon Frédéric ; Orchimont: vroeger buurtstation, de kapel (Chapelle du Flâchis); Membre-sur-Semois: de kerk (Eglise du Saint Fiacre)
Afstand 18 km
28 km (of variante van 24,5 km)
Hoogteprofiel 414 m - 264 m

 

308 m - 443 m
Eten/drank Koffie/croissant, lekkere verrassingen, bevoorrading Entree, gerecht, dessert + bar Ontbijt, lunchpakket, lekkere verrassingen, bevoorrading
Amusement/Activiteiten

Muziek in de avond


Overnachting

Hangt af van de gekozen formule:

  • in een chalet van 4 tot 8 personen
  • in een tipi van 2 tot 6 personen (te huur, opgezet door de organisator)
  • in je eigen tent

Aankomst van 16:00 tot 18:00 (afhankelijk van je tempo) in het Vakantiepark van Vencimont
van 18:00 tot 20:00 (afhankelijk van je tempo) in Membre-sur-Semois + terugkeer met de bus naar Beauraing van 18:30 tot 20:30

 

Toeristische informatie


De Sanctuaria van Beauraing

De Maagd Maria is 33 keer verschenen voor 5 kinderen van twee families, tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933. Mgr Charue heeft op 2 juli 1949 het bovennatuurlijke karakter van de feiten erkend.

Informatie: 
www.sanctuairesdebeauraing.be

 


Maison Languillier in Gedinne

Het interpretatiecentrum stelt tijdelijke en permanente tentoonstellingen voor die de bezoeker verschillende facetten van de gemeente laat ontdekken.

Informatie:  
www.facebook.com/Maison-Languillier

 


Brouwerij Invictus in Louette-Saint-Pierre

Traditionele brouwerij gelegen in de Naamse Ardennen die 100% natuurlijke kwaliteitsbieren brouwt: Blonde d’Ardenne Triple of Houblonnée, Saison d’Ardenne, Stout d’Ardenne en Les Butineuses. Veel proefplezier!

Informatie: 
www.facebook.com/brasserieinvictus

 


La Chiquetterie in Nafraiture

Wilde plantentuin, winkel, proeflokaal.
De Chiquetterie is een gezellige plek Een glaasje elixer van Vresse bij vragen over planten en je bent op weg naar een magische wereld...

Informatie: 
www.lachiquetterie.be

 

En nog veel meer op www.provincedenamurtourisme.be